Hizmetler
Bireysel Danışmanlık
Bireysel danışmanlık, kişinin zorlu yaşam deneyimleriyle başa çıkabilmesi, duygusal zorlanmalarının üstesinden gelebilmesi, kararlar alabilmesi ve kişisel gücünü keşfedebilmesi gibi konularda yardımcı olmayı amaçlayan ve bunlarla birlikte bireyin kendini yeniden keşfedebiliyor olduğu, hayata ve sorunlara farklı pencerelerden bakabilme becerisini geliştiriyor olduğu destekleyici bir süreçtir. Bireysel danışmanlık sürecini kısaca kişinin kendi iç dünyasına yaptığı bir yolculuk olarak tanımlayabiliriz.
Oyun Terapisi
Oyun çocuğun kendini ifade etmesinin doğal bir yoludur. Tıpkı yetişkin danışmanlığı sürecinde kişinin yaşadığı zorlukları konuşarak anlatması gibi çocuklar da duygu ve zorlu yaşantılarını oynayarak ifade ederler. Çocuk terapistiyle kurmuş olduğu güvenli ilişki içerisinde kendisi hakkında bir şeyler öğrenme, kendisiyle beraber başkalarıyla olan ilişkisi içerisindeki kendiliğini de keşfetme fırsatı bulur. Oyun terapisi sürecinde çocuk kendini ararken diğer tüm insanları da daha çok anlamaya bir kapı aralayabileceğini öğrenir.
Ergen Danışmanlığı
Ergenlik bireyin çocuk olmadığı ancak henüz yetişkin olarak da adlandıramayacağımız hassas ve oldukça önemli bir geçiş dönemidir. Bu dönem hem fizyolojik hem duygu durumu hem de sosyal ilişkiler bakımından oldukça karmaşık ve çatışmacı bir dönemdir. Ergen danışmanlığı kendini tanımaya ve inşa etmeye çalışan bireye bu sürecinde destek olma ve bu süreci dengeleme amacı taşımaktadır.
Online Danışmanlık
Danışanımızın ofis ortamında bulunamadığı durumlarda seansının uzaktan ve çevrimiçi bir yöntemle gerçekleştirilmesidir. Kişi şehir dışında, yurtdışında olabilir ya da ulaşım problemleri, sağlık problemleri sebebiyle ofis ortamında bulunamayabilir. Bu yönleriyle online danışmanlık danışanlarımızın sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biridir..
Kabul ve Adanmışlık Terapisi
Kabul ve Adanmışlık Terapisi “üçüncü kuşak” olarak adlandırılan, şimdiki an farkındalığı ve kabul temelli müdahaleler içeren Bilişsel-Davranışçı Terapiler arasında yer alır. İşlevsel Bağlamcılık adı verilen bilimsel yaklaşıma ve davranışın dil ve biliş ile ilişkisini ortaya koyan İlişkisel Çerçeve Kuramı’na ve Uygulamalı Davranış Analizine dayanan ACT giderek büyüyen bir ampirik veri birikimine sahip davranışçı bir psikoterapi modelidir.
ACT; hayat değerlerimiz yönümde bir yaşam yaratabilmek için içsel deneyimlerimiz ile olan ilişkimizi değiştirerek kişide psikolojik esneklik yaratmayı amaçlar.